WBE Neder Betuwe

In 1982 is de vereniging WBE Neder Betuwe opgericht. WBE staat voor ‘Wild Beheer Eenheid’. In Nederland zijn er ongeveer 285 van deze WBE’s. Wij hebben zo'n 100 leden waaronder jagers, voorjagers, drijvers en andere geïnteresseerden. We zijn een professionele en stabiele WBE met hart voor ons jachtgebied en de flora en fauna die daarin leeft. In ons werkgebied, een groot deel van het buitengebied in de gemeenten Buren en Neder Betuwe, zetten wij ons in voor het duurzame beheer van in het wild levende dieren, de bestrijding van schade veroorzakende dieren, jacht en biotoopbeheer in de breedste zin van het woord.

Daarnaast organiseren we diverse activiteiten om de onderlinge banden tussen onze leden te versterken en voorzien we de jachthouders en jagers in ons werkgebied van de nodige informatie, kennis en bijvoorbeeld ontheffingen van de FBE. Ook coördineren we tellingen in ons werkgebied en verzorgen wij educatie over jacht, schadebestrijding en populatiebeheer.

Wij hopen dat u op deze website nuttige informatie vind en als u vragen heeft dan horen we die graag van u via onze contact pagina. Als u (mee)jaagt, voorjager bent of in het bezit van een jachtakte bent binnen het werkgebied van onze WBE, kunt u lid worden door het formulier onder ‘lid worden’ in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wellicht tot ziens in het veld.

Bestuur WBE Neder Betuwe

De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.